U maakt gebruik van Internet Explorer 11. Deze browser wordt niet meer ondersteund.

Voor een optimale gebruikerservaring adviseren we u een andere browser te installeren. Z login ondersteunt de laatste versies van: Edge, Chrome, Firefox en Safari.

image

Update4 september 2024

Vanaf 4 november 2024 verandert er iets essentieels voor intermediairs die toegang willen krijgen tot het Portaal Zakelijk van de Immigratie- en Naturalisatiedienst (IND). Vanaf deze datum is het namelijk verplicht om in te loggen met een ketenmachtiging. Alle bestaande machtigingen van de IND zelf komen automatisch te vervallen.

Wat betekent dit voor u als intermediair?

  • Geen IND-machtigingen meer: Machtigingen die direct door de IND zijn verleend, zijn vanaf 4 november 2024 niet langer geldig. Dit betekent dat u na deze datum niet meer kunt inloggen met een machtiging die door de IND is verstrekt. Ook is het niet meer mogelijk om nieuwe machtigingen vast te leggen.
  • Ketenmachtiging vereist: U heeft voortaan een ketenmachtiging nodig om in te loggen. Dit is een machtiging die u verkrijgt van de organisatie waarvoor u als Intermediair wil inloggen. Zorg ervoor dat u deze machtiging tijdig aanvraagt zodat u kan blijven inloggen namens uw relaties. 

Wat moet u doen?

  • Heeft u al eHerkenningsmiddelen en staat voor u als intermediair de ketenmachtigingen functionaliteit al actief in de beheermodule, dan kunt u starten met het uitnodigen van uw relaties. Heeft u al een ketenmachtiging voor de betreffende relatie? Controleer dan of u ook beschikt over de machtiging om te kunnen inloggen bij IND. Dit kunt u eenvoudig controleren en beheren in de beheermodule op Mijn Z login.
  • Nog geen eHerkenningsmiddelen of staat de ketenmachtigingen functionaliteit nog niet actief? Laat dan uw gegevens achter op deze pagina en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op. 

Nog geen ketenmachtigingen? Op de pagina Ketenmachtigingen is meer informatie te vinden. Wilt u persoonlijk advies? Laat uw gegevens achter en wij nemen zo spoedig mogelijk contact met u op.